сряда, 2 февруари 2011 г.

Стотици деца се събраха на Детски Гергьовден на 6 май в Русе




    Детски Гергьовден организираха днес /6 май 2010 година/ в Парка на младежта екипът на фирма „Веселяците”, Детска занималня „Артини” и Жени ГЕРБ. Стотици деца, включително и от специализирани социални институции в Русе, както и техните родители се включиха активно в празника, посветен на традициите и обичайте по случай Гергьовден. Събитието бе открито от народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев в присъствието на народните представители от ГЕРБ Даниела Миткова и Светлана Ангелова, областния управител Пламен Стоилов, зам. – областните управители на Русенска област, представители на община Русе и делегация от побратимения на Русе град Биелина, ръководители на държавни институции, неправителствени организации и др. Г-н Нунев се обърна към събралото се множество с думите: „Здравейте малки, големи и още по – големи момичета и момчета!

     Днес сме се събрали в един от най - красивите русенски паркове, за да празнуваме и играем заедно. Днешният Гергьовден е един от най - хубавите християнски празници и затова много се тачи от всички българи. Русенци имат по – специално отношение към него, защото това е и Денят на Русе. Поради тази причина ние, депутатите от ГЕРБ в Русенска област, се радваме да ви видим събрани всички заедно – весели и усмихнати в този слънчев ден. Нека благодарим на Жени ГЕРБ за чудесната организация на това събитие. Разбира се, че без нашите майки и баби то не би могло да се случи. Благодарени ена тях ние ще научим, а някои ще си припомнят, какви са традициите на този светъл ден. Сигурно някои са чували за гергьовска люлка, но днес всички ще я видят. Надявам се вие да прекарате чудесно в сутрешните часове на 6-и май с подготвените от нас много игри, забавления и изненади от томболата!”
  
Свещеници благословиха начинананието в светлия ден. И веселбата започна. С на й- голям интерес се ползваше вързаната голяма традиционна Гергьовденска люлка. Паралелно с това се провеждаше конкурс за гергьовденски венци Легендата за свети Георги, който убива ламята, е широко известна в целия християнски свят. Тя бе разиграна с участието на истински конник и голяма ламя за радост на всички граждани. След възстановката на този подвиг на смелия светец-воин. Забавите продължиха със състезание по скачане с чували, сумиране на килограми, хапване на златни монетки, надбягване с детски колички, преминаване на препятствия, разпознаване на празници и пр.
Накрая се проведе томбола с голяма награда – истинско Гергьовско агне.


Русе                                
6 май  2010 година                                         Пресцентър на ГЕРБ - Русе

Няма коментари:

Публикуване на коментар